Alkadieen

Posted by admin on May 17, 2017 in Uncategorized |

Een alkadieen of dieen is een alifatische knuckle meat tenderizer, acyclische, onverzadigde koolwaterstof met 2 dubbele bindingen. De algemene formule hiervan is CnH2n-2 (met n groter of gelijk aan 3), dezelfde formule als bij cycloalkenen en alkynen. De twee dubbele bindingen zitten altijd allebei in de hoofdketen van koolstofatomen, waardoor ze dus voorrang hebben op een keten koolstofatomen met enkelvoudige of drievoudige bindingen, die langer zou kunnen zijn best shaver. Die keten wordt dan als vertakking gezien.

De naam alkadiëen geeft aan dat er twee dubbele bindingen in het molecuul zitten. Voor de reacties van het dieen is het belangrijk hoe de twee dubbele bindingen ten opzichte van elkaar in het molecuul aanwezig zijn:

De naamgeving van alkadienen is afgeleid van de basisnamen van alkanen, namelijk:

En in de cyclische verbindingen:

Propadieen is ook bekend onder de namen alleen of cumuleen. Bij de butadienen met meer dan drie koolstofatomen is isomerie mogelijk pure glass water bottle, dus daarbij moet ook opgegeven worden op welke positie de dubbele bindingen beginnen, bijvoorbeeld 1,3-butadieen.

Ook bij de meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen een aantal dieenen voorkomen.

Tags: , ,

Copyright © 2015-2018 Hermes Tassen Online,Enorme Korting. All rights reserved.

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet hermes tassen hermes birkin hermes online shop