Denice Zetterquist

Posted by admin on January 10, 2018 in Uncategorized |

Denice Ingeborg Linnea Zetterquist, ogift Larsson, född 28 november 1929 i Väröbacka, Värö församling, Halland, död 2014 i Arvika, var en svensk konstnär och teckningslärare.

Hon var från 1954 gift med Olle Zetterquist samt mor till textilkonstnären Nina Zetterquist.

Denice Zetterquist föddes i Halland men växte upp i New York. När familjen återvände till Sverige var hon 18 år water thermos. Hon studerade vid Slöjdföreningens skola i Göteborg 1947–1950 för Nils Wedel och på Valands konstskola 1951–1955 med Endre Nemes som lärare. Hon kompletterade sin utbildning med ytterligare tre år på Slöjdföreningens skola, varefter hon arbetade som teckningslärare i Kinna. Hon debuterade 1965 som utställande konstnär och hade en lång rad separatutställningar runt om i Sverige samt deltagit i samlingsutställningarna 3 x Zetterquist på Göteborgs konsthall 1988, Arvika Konsthall 2002, Pikenberg påskutställning 2005, Hallands Konstförening 2004 meat tenderizer paste, vårsalong på Länsmuseet i Halmstad 2007, Efter kolonin på Rackstadmuseet 2008 samt medverkat i olika konstellationer av utställande familjemedlemmar.

Bland hennes offentliga arbeten märks en mosaik och ett glasfönster på Lillå strandsskola i Örebro, en emaljmålning i entrén till Östra sjukhuset i Göteborg, en ridå till Tynneredsskolan i Göteborg, laminatmålningar för Lärarhögskolan i Göteborg, en väggmålning och en emaljmålning på Strömmenbergs sjukhem, och en akrylmålning på O’Hareflygplatsen i Chicago samt en laminatmålning till Skellefteå sjukhus.

Hennes konst består av ett färgstarkt måleri med landskap och stilleben, teckning, grafik, textil och emalj thermos stainless steel. Hon och hennes man utsågs 2006 till Arvika kommuns kulturpristagare.

Zetterquist är representerad på Nationalmuseum i Stockholm, Göteborgs konstmuseum, Värmlands museum, Statens Konstråd.

Tags: , ,

Copyright © 2015-2018 Hermes Tassen Online,Enorme Korting. All rights reserved.

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet hermes tassen hermes birkin hermes online shop