Kūh-e Bard-e Pashtand

Posted by admin on October 3, 2018 in Uncategorized |

Kūh-e Bard-e Pashtand (persiska: کوه برد پشتند) är ett berg i Iran. Det ligger i provinsen Västazarbaijan, i den nordvästra delen av landet, 600 km väster om huvudstaden Teheran. Toppen på Kūh-e Bard-e Pashtand är 2 007 meter över havet.

Terrängen runt Kūh-e Bard-e Pashtand är lite bergig. Den högsta punkten i närheten är 2 343 meter över havet, 2,0 km sydost om Kūh-e Bard-e Pashtand. Runt Kūh-e Bard-e Pashtand är det ganska glesbefolkat, med 48 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Kohneh Lāhījān, 19,9 km väster om Kūh-e Bard-e Pashtand. Trakten runt Kūh-e Bard-e Pashtand består i huvudsak av gräsmarker. I trakten runt Kūh-e Bard-e Pashtand finns ovanligt många namngivna berg.

Medelhavsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 13 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 30 °C, och den kallaste är januari, med -6 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 641 millimeter. Den regnigaste månaden är januari, med i genomsnitt 120 mm nederbörd, och den torraste är september, med 1 mm nederbörd.

Copyright © 2015-2018 Hermes Tassen Online,Enorme Korting. All rights reserved.

Kelme Outlet | Le Coq Sport Outlet

kelme paul frank outlet new balance outlet bogner outlet le coq sportif outlet hermes tassen hermes birkin hermes online shop